Ga naar de inhoud

Mirjam Koornneef 
- CEO

In een wereld waarin diversiteit en inclusie steeds belangrijker worden, staat Mirjam Koornneef op als een praktische bruggenbouwer, die niet alleen spreekt vanuit theorie, maar vooral vanuit haar rijke ervaring ‘met de poten in de klei’. In haar inspirerende voordracht neemt Mirjam ons mee op een reis door de realiteit van mensen met een gehoor- of visuele beperking, en de verrassende inzichten die zij biedt, kunnen onze kijk op werk en samenleving fundamenteel veranderen.

Waar te beginnen?

Mirjam begint haar verhaal met een krachtige opening waarbij inclusie voor het publiek direct voelbaar wordt. Dit moment dient als een brug naar het besef dat in Nederland alleen al miljoenen mensen met een beperking leven, van wie velen onnodig aan de zijlijn staan in de arbeidsmarkt. Ze stelt ons voor aan de harde realiteit: een significant deel van mensen met een beperking is werkloos, niet vanwege een gebrek aan talent, maar vanwege een gebrek aan inclusieve kansen.

 

Foto van Mirjam Koornneef

De praktijk

Toch is Mirjam’s boodschap er een van hoop en actie. Ze onthult hoe diversiteit en inclusie niet alleen moreel juist zijn, maar ook aantoonbaar leiden tot hogere omzetten, meer innovatie en tevredenheid op de werkvloer. Met overtuigende data en persoonlijke verhalen illustreert ze hoe inclusieve praktijken zoals eerlijke recruitment en aangepaste werkprocessen daadwerkelijk het verschil maken.

Betrokken

Haar persoonlijke betrokkenheid, onderstreept door de ontwikkeling van inclusieve projecten zoals stadstours door gidsen met een beperking. Bewustwording van inclusie begint al bij onze kinderen, daarom ontwikkelde Mirjam een kinderboek over diversiteit. Deze initiatieven tonen aan dat verandering begint bij bewustwording en educatie vanaf jonge leeftijd.

De uitdaging

Mirjam daagt haar publiek uit om voorbij de traditionele quota en percentages te kijken en echt na te denken over wat inclusie betekent. Ze vraagt ons om de unieke meerwaarde te zien die mensen met een beperking kunnen brengen naar de werkvloer en om te handelen vanuit een diepere motivatie dan alleen het voldoen aan normen.

De kansen

In deze roep tot actie benadrukt Mirjam dat echte inclusie begint met individuele keuzes en acties. Ze nodigt haar publiek uit om de kansen te grijpen die inclusiviteit biedt, niet alleen als een morele plicht maar als een strategische voorsprong. Met een mengeling van persoonlijke anekdotes, harde feiten, en inspirerende voorbeelden, maakt Mirjam duidelijk dat iedereen de kracht heeft om een inclusievere wereld te creëren. Haar boodschap is duidelijk: durf anders te kijken, durf te handelen, en ontdek de ongekende mogelijkheden die inclusiviteit met zich meebrengt.

Marloes de Bloeme - COO

Het creëren van een inclusieve werkomgeving geeft mij veel energie en voldoening. We zijn allemaal verschillend, dat maakt een team kleurrijk en inspirerend. Toch zorgt dit ook voor uitdagingen. Door op een eerlijke manier te kijken naar de verschillen en naar wat een team verbindt ontstaat er een stevig fundament. Zo zorgen we samen voor een inspirerende werkvloer waar mensen volledig tot hun recht komen.

Graag leg ik meer uit over mijn persoonlijke motivatie. 17 jaar lang ben ik met heel veel liefde en plezier werkzaam geweest in het Sophia kinderziekenhuis. Door mijn visuele beperking kon ik mijn functie als doktersassistente niet langer naar mijn eigen tevredenheid uitvoeren. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn kwaliteiten kan benutten. Deze uitdaging vond ik in de opleiding tot integraal vitaliteitscoach en trainer. De zoektocht was pittig. Enerzijds was er mijn eigen uitdaging met mijn visuele beperking maar ook de reactie van mijn omgeving heeft voor de nodige obstakels gezorgd. Gelukkig ben ik in het bezit van een stevige portie veerkracht en humor. Dit kan ik nu volledig inzetten om anderen te inspireren en te leren zien waar hun kracht ligt.

Foto van Marloes de Bloeme

Marian Bommeljé - Recruiter

Marian vindt het heel belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, evenveel kans heeft op het vinden van een geschikte baan en zelf een inkomen kan verdienen. “Daar kan ik juist goed aan bijdragen, omdat ik mij bij het selecteren van kandidaten niet laat afleiden door mijn zicht. Ik kan daar door aandachtig naar iemand luisteren en alert zijn op de kwaliteiten die iemand heeft. Zelf heb ik ervaren dat, als je de kans krijgt om te laten zien wat je kan, een beperking geen probleem meer vormt. Daarom denk ik liever in oplossingen dan beperkingen.” consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Foto van Marian Bommeljé

Roos Hoelen 
- adviseur

Werkzaam bij Delftalent, Incluvisie en Solgu als adviseur inclusief werven, project manager en beleidsmedewerker. 

Foto van Roos Hoelen

Marianne Ros 
- recruiter

Ik ben Marianne Ros en werk als recruiter bij Equal Recruitment om iedereen een gelijke kans te geven voor leuk en passend werk. Hou van avontuur en uitdagingen samen met mijn geleidehond Miru.

Ik ben Miru en help mijn baasje Marianne op straat veilig door het verkeer. Maar dat is niet altijd makkelijk voor mij. Hou graag van snuffelen en aandacht.

Marianne Ros met geleidehond

Thirza Domée - Grafisch vormgever

Creativiteit is één van mijn grootste passies. Daarom ben ik (bijna) altijd bezig met iets creatiefs. Of het nou voor werk is of voor mijzelf, ik ben grotendeels bezig met allerlei kunstzinnige of creatieve projecten. Ik ben vooral werkzaam als Grafisch Vormgever, maar ik sta ook open voor ander soort taken. Voor degenen die mij goed kennen sta ik bekend als veel dingen: Boekenverslinder, game-nerd, kunstliefhebber, kunstenares of wolven-fan.
Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen een kans verdient om een baan te vinden die bij hem/haar past, ongeacht waar je vandaan komt, hoe je heet of wat je beperkingen ook zijn. Want ik weet heel goed hoe het is om lang naar een baan te zoeken zonder enig goed resultaat. Ook vind ik het van groot belang dat meer mensen met beperkingen een eerlijke kans krijgen om goed en leuk werk te vinden. Ik geloof dat diversiteit op de werkvloer het team alleen maar versterkt!         

Jeroen Zimmerman - Directie secretaris

Heldere communicatie is voor mij essentieel. Het maakt in wezen niet uit of je een praatje maakt met de lokale bakker of een gesprek aanknoopt met de directeur; zolang je tot de kern van je boodschap komt is je doel geslaagd! Stel je brieven of mailtjes niet op met het idee om Harry Mulisch te overtreffen. Zolang werknemers dicht bij zichzelf blijven zul je merken dat er geen ruis op de lijn kan ontstaan. Openheid van beide kanten zorgt ervoor dat we een match vinden die langdurig zal zijn en ook in deze veranderende markt stand kan houden.

In mijn functie neem ik graag het initiatief om mensen te bereiken. Wat mij vooral aanspreekt in Equal Recruitment is dat er oog is voor een doelgroep dat een aantal tikken heeft geïncasseerd, maar niet bij de pakken neer blijft zitten. Dat vind ik bijzonder inspirerend en het geeft mij een extra boost om verbindingen te maken tussen werknemers en werkgevers. Ik ben 100% ervan overtuigd dat in elke situatie de oplossing binnen handbereik ligt.’

kunstwerken zichtbaar op deze pagina zijn van Jolanda Linssen.